MUŠKARAC SKOČIO SA MOSTA SLOBODE Drama u Novom Sadu: Hitna pomoć ga u pratnji policije prevezla u Urgentni centar

Tridesetšestogodišnji muškarac spasen je iz Dunava, nakon što je danas popodne skočio sa Mosta slobode.

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj za 021.rs kaže da je njihova ekipa na licu mesta bila u 17.08 i zbrinula muškarca.

On je svestan u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

Policija je na licu mesta obavila uviđaj, te se očekuje više informacija.

„Građani su prethodno pozvali policiju i Hitnu pomoć jer je muškarac stajao na ogradi, ali je on ipak skočio nakon kraćeg razgovora sa pripadnicima policije. Na svu sreću ekipa Hitne pomoći je uz pomoć policije i građana, izvukla muškarca iz reke iako je on u početku odbijao da uđe u čamac koji je pritekao u pomoć“, objavljeno je na Instagram stranici 192_rs.

(021.rs)

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. 

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare