Đoković: „Žao mi je što ne igram protiv Alkaraza, ja sam iz Srbije i učiniću sve da pobedim Španiju“ 

Najbolji teniser sveta pridružio se saigračima u reprezentaciji u Valensiji

Novak Đoković je stigao u Valensiju, gde će u petak zaigrati protiv Španije u okviru grupe C Dejvis Kupa.

Srbija je već pobedila Južnu Koreju u meču prvog kola bez pomoći Đokovića, a sada u punom sastavu čeka duele protiv dva najteža protivnika – Španije i Češke.

Đoković je nakon treninga koji je održao i konferenciju za medije na kojoj je istakao da mu je žao što u Valensiji neće odmeriti snage sa Karlosom Alkarazom.

– Istina je da sam se nadao da ću igrati protiv Karlosa ovde u Valensiji. On je igrač kojeg veoma poštujem. Svaki put kada sam se suočio sa njim, bile su to veoma teški mečevi, on je sjajna osoba i neverovatan igrač. Prvo sa Rafom, sada sa Alkarazom, Španija ima veliku tradiciju u tenisu. Ali, ja sam iz Srbije i ovih dana ću učiniti sve da pobedim Španiju – rekao je Đoković novinarima.

Đoković će umesto megdana sa Alkarazom u petak odmeriti snage sa Alehandrom Davidovičem Fokinom.

– Alehandro je moj prijatelj, on je veoma bliska osoba meni i mojoj porodici. U poslednje dve – tri godine smo mnogo puta zajedno trenirali na terenu teniskog kluba Marbelja, biće to veoma težak meč za oboje. Srećan sam što sam u Valensiji, prošlo je mnogo vremena otkako nisam bio ovde. Mislim da je poslednji put bilo pre više od petnaest godina – rekao je Đoković.

Podsetimo, Srbija protiv Španije igra u petak, sa početkom od 15 časova. Prvo će snage odmeriti Laslo Đere i Bernabe Zapata Miraljes, a u drugom meču Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina. Ukoliko bude potrebe, odluku o pobedniku doneće duel dublova.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare