Ministarka Grujičić obišla novu Zdravstvenu stanicu Borča: „Pacijenti ovde mogu da završe 80 odsto posla“

V.d. direktor Doma zdravlja Palilula, u čijem je Borča sastavu, ističe da nema liste čekanja

Zdravstvena stanica u Borči primer je kakva treba da bude primarna zaštita, ocenila je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujučić u današnjem obilasku.

„Ovo je nešto što zapravo pokazuje u kom pravcu treba da ide srpsko zdravstvo: maksimalni razvoj primarne zdravstvene zaštite sa ‘spuštanjem specijalističkih službi'“, ocenila je Grujičić navodeći da bi bilo lepo da tako funkcionišu sve zdravstvene stanice.

Dodala je da je reč o novoj i velikoj stanici, te da bi i neke manje mogle da funkcionišu jednako dobro.

„Ovo je ustanova koja pokriva veoma veliki broj ljudi, koji tu mogu da završe 80 odsto posla. Uz nabavku još nekoliko aparata nema potrebe da idu preko reke i u tercijarne zdravstvene ustanove„, dodala je ministarka.

Ovim povodom obratio se i v.d. direktor Doma zdravlja Palilula, u čijem je Borča sastavu. Dr Aleksandar Stojanović podsetio je da je centar otvoren 2021. godine, u vreme epidemije.

„Sve lekare koji su bili u kovidu, mi smo ovde primili za stalno. Bilo je devet, deset lekara. Svi su zadovoljni, odužili se državi u vreme kovida, mi smo im to vratili i nadam se da će ova ustanova uz malu dopunu kadra biti još bolja“, rekao je.

U narednim danima u ovoj zdravstvenoj ustanovi biće instaliran mamograf.

Obilasku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvi zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare