Nemačka trenirala bez pola tima pred finale Mundobasketa!

Košarkaši Nemačke trenirali su u subotu pred finale Mundobasketa, koje će igrati protiv Srbije u nedelju od 14.40 po srednjeevropskom vremenu.

Nemci su nešto kasnije završili meč protiv Amerikanaca, želeli su da se regenerišu, pa je trening bio opcioni za igrače – čak nije bilo ni selektora Gordona Herberta. Momci koji su želeli samo da osete loptu, šutiraju i individualno treniraju, to su i učinili, u nešto manjem broju. 

Moric Vagner, Maodo Lo, Denis Šruder, Nils Gifi i Justus Holac bili su petorka koja je želela da radi, a ekipa će imati i jedan prepodnevni termin, baš kao i Srbija.

Posle Nemačke, trenira Srbija u večernjem terminu po lokalnom vremenu, od 19.00 do 20.50. Tada ćete moći i da vidite izjave i najave iz našeg tabora. 
 

„Ne strancima!“

Priča o strancima u košarkaškoj reprezentaciji Srbije bila je tema u ranoj najavi Mundobasketa, ali i ranije, o čemu je čak pričao i selektor Svetislav Pešić. Međutim, te priče su brzo utihnule, a posle podviga u Manili više ih niko ne spominje.

Samo su Litvanija i Srbija ostale dosledne svojim igračima i po svemu sudeći dugo, možda čak i nikad, se ta situacija neće promeniti. Tako i treba jer je Srbija leglo košarkaških talenata, uostalom kao i Litvanija. Dve zemlje košarke.

U jeku slavlja naših košarkaša posle pobede nad Kanadom i plasmana u finale Mundobasketa, po tom pitanju se oglasio proslavljeni naš centar Vladimir Štimac.

– E da ne zaboravim. Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas nemojte više nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane dece i igrača koji će uvek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno, treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali – napisao je Štimac i po ko zna koji put pogodio u metu.

Zemlji košarke sigurno nije potreban stranac, vrlo verovatno Amerikanac. Valja smo to ovog leta shvatili, pa makar otišli oslabljeni na Mundobasket bez sedam/osam igrača.

Jer finale dovoljno govori o tome. Valjda je na tu temu stavljena tačka za sva vremena.

Srbija je zemlja košarke – bila, jeste i biće.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare