SRBIJA – BELGIJA Plava četa pala, Belgijanci osvojili prvi set na Evropskom prvenstvu

U četvrtak od 18 časova očekuje nas meč Evropskog prvenstva u odbojci između Srbije i Belgije. Odlično je naša reprezentacija započela ovaj turnir, ubedljivom pobedom protiv Švajcarske, a veliki favorit biće i u ovoj utakmici. Sva dešavanja sa meča možete pratiti na Sportalu.

U toku je treći set (25:22, 18:25, 5:5)

Treći set

5:5 – Neizvesno je. Ponovo klackalica, baš kao u prvom setu. Ponovo se ističe Miran Kujundžić odličnom igrom.

Drugi set 

18:25 – 1:1. Jako slab set Srbije. Sve je polazilo Belgijancima za rukom u drugom setu.

14:17 – Imala je Srbija i zaostatak od pet razlika, ali je uspela da ga smanji. 

9:12 – Muči se Srbija. Konstanto je Belgija na plus tri u drugom setu i mora nešto da se promeni kako bi se „plava četa“ vratila.

3:6 – Mnogo je bolje Belgija ušla u drugi set.

Prvi set

25:22 – Da! Srbija vodi 1:0 u setovima!

23:22 – Konačno vođstvo! Srbija je sada na dva poena do osvajanja prvog seta.

19:20 – Sada je već Srbija ta koja juri prednost.Miran Kujundžić i Marko Podraščanin trenutno dominiraju u našem timu, ali to deluje nedovoljno.

14:15 – Velika borba. Ni jedni ni drugi ne mogu da se odlepe u ovim trenucima. 

8:7 – Preorket! Vezali su reprezentativci Srbije tri poena i došli do prednosti prvi put u ovom meču.

5:7 – Nešto slabiji početak naše reprezentacije. Imali smo problema sa servisom, a Belgijanci su to iskoristili.

Meč je počeo.

Posle odličnog starta, odbojkaši Srbije spremni za novi izazov

Na najbolji mogući način su odbojkaši Srbijepočeli Evropsko prvenstvo – maksimalnom pobedom nad Švajcarskom. U četvrtak ih već čeka novi izazov i meč protiv Belgije.

„Plava četa“ je u potpunosti opravdala očekivanja, pa je u sredu u dvorani Pala Barton u Peruđi, nadigrala malo poznatog rivala sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:16, 25:19).

Kontrolisali su sve vreme dešavanja na terenu izabranici Igora Kolakovića, a selektor je dao šansu gotovo svim igračima – na teren nisu izlazili samo Uroš Kovačević i Marko Podraščanin.

– Odigrali smo korektan meč. Većina igrača je bila u igri, i osetili su pogotovo debitanti šta znači Evropsko prvenstvo – bez obzira na protivnika, igrali smo ozbiljno, strpljivo, bilo je situacija koje smo mogli bolje da rešimo. Na kraju dobar jedan rezultat i početak Evropskog prvenstva – rekao je Kolaković.

Potpuno se Vuk Todorović ovog leta navikao na ulogu prvog tehničara.

– Bitna pobeda za nas na otvaranju turnira. Nismo imali mnogo informacija o njima. Mislim da smo pokazali naš kvalitet. Nismo možda najopuštenije ušli u utakmicu, ali to je normalno jer je bila prva utakmica. Svi momci su dobili šansu, što je isto jako bitno, svaki igrač je dao svoj doprinos – dodao je Todorović.

Naredni protivnik našim odbojkašima biće selekcija Belgije, u četvrtak od 18 časova.

– Moraćemo bolje, ali u suštini Belgija je protivnik po meri, jako su opasni. Sigurno će biti koncentrisani, imali su dva dana odmora posle prve utakmice sa Italijom. Čeka nas veliki meč. Očekujem istu ovu agresivnost sa naše strane – poručio je Kolaković.

Uvereni su igrači da će se za sve ponovo oni pitati.

– Sad što bolje da se oporavimo i spremimo za Belgiju, koja je kvalitetnija od Švajcarske. Ali opet smo mi favoriti, mi se pitamo i ako budemo na našem nivou – trebalo bi da ostvarimo pobedu – zaključio je Todorović.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare