PLJUŠTE TROJKE ZA RAZVOJ ŠKOLSKOG SPORTA – „Orlovi“ cepaju mrežice, Fondacija Mozzart povećava donaciju

Naši košarkaši čak 17 puta precizni iz daljine, a dodatno su motivisani zbog činjenice da će deo opreme ići osnovnim školama koje su oni pohađali

„Orlovi“ su do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Fondacija Mozzart, koja donira 1.000 dinara za svaki poen, a 10.000 za svaku ubačenu trojku! Na samo tri meča u grupnoj fazi Mundobasketa prikupljeno je 694.000 dinara, a ta suma će se višestruko uvećati narednih dana.

U saradnji sa Savezom za školski sport, Fondacija Mozzart će sredstva od akcije „Svaki poen vredi više“ usmeriti za razvoj sporta među školarcima, a oprema će stići i u osnovne škole koje su pohađali naši reprezentativci! Košarkaše je oduševila ta informacija, zato i ne čudi što su protiv Južnog Sudana postigli čak 17 trojki, a najveću inspiraciju imao je Nikola Jović sa 25 poena (9/9 iz igre).

„Svaki poen vredi više“ je tradicionalna Mozzartova akcija na velikim šampionatima, a izabranici Svetislava Pešića silovito su otvorili planetarnu smotru.

U prvom kolu savladali su Kinu sa 105:63, pa je tako sakupljeno 105.000 dinara, a s obzirom da su postigli i 13 trojki, ukupni zbir je skočio na 235.000. Ta suma je dodatno uvećana u ponedeljak, kad je u Manili ubedljivo savladan i Portoriko sa 94:77, uz osam trojki.

Mirna ruka naših igrača protiv Južnog Sudana i čak 17 preciznih šuteva za tri doneli su još jednu ubedljivu pobedu (115:83), pa je posle tri kola ukupno sakupljeno 694.000 dinara.

Četa Bogdana Bogdanovića očekivano je osvojila prvo mesto u Grupi B i nastavlja takmičenje sa visokim ambicijama, a Fondacija Mozzart će ovom akcijom dodatno motivisati „orlove“ i na narednim mečevima protiv Italije i Dominikanske Republike.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs/PR)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare