Nova školska godina i nova pravila odevanja! Deca i roditelji zbunjeni – Evo šta beogradski gimnazijalci ne smeju da obuku u školu!

Trinaesta beogradska gimnazija uvela je nova pravila odevanja kojima je zbunila mnoge roditelje ali i učenike. Od 1. septembra biće zabranjeno nošenje neprikladne garderobe, a na spisku pored mini suknje, bermuda i helanki, našle su se i trenerka i dukserica sa kapuljačom.

Upravo je zabrana trenerki i dukseva sa kapuljačom izazvalo buru komentara na društvenim mrežama i podeljena mišljena. Jedni smatraju da su ti odevni komadi nepristojni, dok drugi misle da su trenerke baš adekvatna garderoba za omladinu i dugo sedenje u školskim klupama.

Na sajtu ove poznate beogradske gimnazije koja je iznedrila mnoge uspešne ljude, stoji obaveštenje da će se svako kršenje zabrane kažnjavati smanjenom ocenom iz vladanja. 

– Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja – stoji na sjatu.

Правила облачења за нову школску годину

У школу је забрањено долазити непристојно одевен, а то значи:
у шортсевима или бермудама, мини сукњама, хеланкама, тренеркама, кратким мајицама које откривају стомак, мајицама са бретелама. Забрањене су и капуљаче.
Ученици који буду долазили у школу непристојно одевени, биће најпре два пута опоменути, а затим ће им бити умањена оцена из владања.

Ispod ove objave na Fejsbuku ima mnogo različitih stavova, a jedan bivši učenik je napisao da je razočaran odlukom.

– Meni je ovo kao bivšem đaku zaista razočaravajuće. Smatram da me nista manje pristojnim ne čini način odevanja, a pogotovo nođenje trenerki i kapuljača (čija je zabrana potpuni apsurd). Ako škola nije modna pista, zašto se onda zabranjuju potpuno pristojni odevni predmeti – piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

– E pa baš me zanima koliko će dugo ova zabrana da traje. Lepo zamišljeno, ali znamo da od toga nema ništa

– Nije vam XIII manastir – piše jedan od učesnika rasprave. 

UDARNA VEST.rs (Informer.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare