RHMZ izdao hitno upozorenje: Spremite se za još jedan tropski dan, evo kad stiže zahlađenje 

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 25°C, maksimalna dnevna 37°C

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 37, u Beogradu oko 37 stepeni Celzijusa.

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Beogradu u ponedeljak sunčano i tropski toplo.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 25°C, maksimalna dnevna 37°C.

Sutra, 29. avgusta lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

Prve predfrontalne nestabilnosti u Srbiji se očekuju u severnim i zapadnim predelima, dok se prodor hladnog fronta uz jče naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima i grmljavinom očekuje u utorak, uz skretanje vetra na severozapadni. Ponegde se očekuju i jake grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Da li će biti oluja poput onih u julu i ovih dana na zapadu Evrope i u oblasti Alpa, pa i superćelijskih, za sada je rano precizirati. Velika šansa da neće ili će biti u blažem obliku, a nešto preciznije informacije očekuju se u narednim objavama.

Temperatura će biti u osetnijem padu, pa će sredinom sledeće sedmice biti svežije i za više od 10 stepeni.

Dobra vest da će potom uslediti stabilizacija vremena, pa će sam početak septembra doneti sunčano i ugodno letnje vreme, uz temperature oko 30°C.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare