PARTIZAN – JAVOR Duljaj „kaznio“ kapitena i ostavio ga na klupi, a bivši selektor Srbije naredio „svi u napad“ /SASTAVI/

Fudbaleri Partizana dočekuju Javor od 19.35 časova u petom kolu Superlige Srbije. Utakmicu iz Humske možete pratiti iz minuta u minut uz naš sajt.

Najbolje kvote i za ovaj događaj daje kladionica Superbet.

Ukoliko verujete u pobedu Partizana onda vas očekuje kvota – 1.33, trijumf Javora je na kvoti – 11, a ako mislite da će meč biti završen nerešeno, onda imate kvotu – 6.50.

Sastavi

Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Saničanin, Antić, Belić, Kanute, Kalulu, Menih, Natho i Saldanja.

Javor: Manojlović, Dolmagić, Kopitović, Skoko, Miletić, Petrović, Dukure, Gojković, Kembel, Tanko i Gigić.

Uoči meča

Iz pera Bojana Marinkovića.

Neprospavane noći su iza Partizana posle istorijskog debakla pretrpljenog protiv Nordsjelanda (0:5) u četvrtak u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije. Ipak, i u takvom stanju, na posao se mora. A posao crno-belih je utakmica sa Javorom u Humskoj u petom kolu Superlige (nedelja, 19.35 časova, Arenasport Premium 1).

Kada doživite ono što je Partizan u Farumu i dotaknete dno, onda imate samo dva izbora: da ostanete da ležite u prašini ili da se podignete, otresete istu sa sebe i nastavite dalje. Kažu da se po ovom drugom prepoznaju pravi šampioni.

Da li šampioni stanuju u Humskoj, na terenu i klupi, to će pokazati duel sa Ivanjičanima.

Moranje za Duljaja

Poraz u Danskoj i viđeni krah u Evropi pomeraju fokus crno-belih isključivo na domaća takmičenja, s akcentom na Superligu.

A tu situacija (i dalje) nije loša. Posle uvodnog remija sa TSC, Parni valjak je pobedio Vojvodinu i niški Radnički i kreće se pozitivnom rutom. Istom želi da nastavi i posle meča sa Javorom pred svojim navijačima.

Fudbalske rane se leče isključivo pobedama. Znaju to i u Partizanu. Zbog toga se u nedelju pobediti mora. Zarad kupovine kakvog-takvog mira u kući pred naredne mečeve.

U suprotnom, pitanje je i da li će Igor Duljaj u ponedeljak osvanuti kao trener Partizana. Njegova smena se, s pravom, dovela u pitanje posle „skandinavske tragedije“.

Potencijalni kiks protiv Ivanjičana bi, gotovo sigurno, ubrzao odluku čelnika da po ko zna koji put poslednjih godina potraže novo rešenje.

Mladi stručnjak je pred trenutkom istine. Ima 90 minuta da pokaže da zaslužuje ostanak na klupi. Uoči tog meča je glavno pitanje da li je i koliko uspeo da podigne ekipu. Psihologija će presudno uticati na ishod.

Dodatni motiv zbog poraza Zvezde

U danima potpunog crnila, Partizan je dočekao i neočekivano dobar poklon koji je sigurno popravio raspoloženje, ubrizgao dozu samopouzdanja i probudio dodati motiv. 

Stigao je od strane večitog rivala Crvene zvezde, koja je doživela šokantan poraz na Voždovcu (2:3).

I sada su crno-beli ti koji se pitaju. Više ne moraju da se nadaju kiks najvećeg protivnika. Dovoljno je „samo“ da pobeđuju.

Potencijalni trijumf nad Javorom, kao i u zaostalom meču protiv kragujevačkog Radničkog, pozicionirao bi Parni valjak ispred Zvezde prvi put posle dugo, dugo vremena. Pa bi se možda razmišljalo i o toj tituli. Ko zna…

Naravno, sezona je tek na početku. Još mnogo utakmica, verovatno i kikseva, nalazi se pred oba večita rivala.

Za početak, treba pronaći rešenje za neugodne Ivanjičane, koji su prošlog puta u Humskoj uspeli da osvoje bod (3:3).

Kako je Duljaj najavio meč?

Trener Partizana Igor Duljaj očekuje reakciju tima posle Nordsjelanda. 

– Naravno da očekujem reakciju zato što moramo da reagujemo zbog ljudi koji će doći da nas podrže. Imamo jednostavno obavezu prema grbu koji nosimo, moramo da prevaziđemo sve probleme, ali ne sumnjam da ćemo uspeti – rekao je Duljaj. 

Osvrtanja na Dansku više nema.

– Ja bih voleo da se koncentrišem samo na utakmicu sa Javorom jer je mnogo važna. Posle utakmice može svašta da se priča i da se pita tako da nemam nikakav problem, ali voleo bih da se fokusiramo samo na Javor. To mi je u ovom trenutku najvažnija utakmica.

Promene se očekuju.

– Biće možda jedna ili dve promene. Kao i obično čekam da se završi trening da se slučajno nešto ne dogodi. Prošlog puta smo imali probleme sa stomačnim virusom, neki igrači nisu bili 100 odsto spremni. Pričam o igračima koji nisu bili u protokolu. Sačekajmo večerašnji trening, ali u principu znam ko će igrati – zaključio je Duljaj.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare