Angelina u finalu Svetskog prvenstva! Sjajna Topićeva ide na medalju u debitantskom nastupu: Evo kada će skakati za odličje

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti u skoku uvis, pošto je u kvalifikacijama preskočila 1,92 metra, što je bio dovoljan skok za mesto među 12 najboljih.

Angelini je ovo debitantski nastup na Svetskom prvenstvu i odmah će se boriti za medalju. Iako je norma za finale bila 1.94 metra, Topićeva nije morala da je ispuni. 

Dovoljno je bilo što je preskočila i dva centimetra nižu prepreku, pošto najveći broj rivalki nije ni to uspeo.

Uz Topićevu, još samo sedam takmičarki, od ukupno 35, bilo je preskočilo 1.92 metra. 

Sjajna Srpkinja je iz prve preskočila visine od 1,80, 1,85 i 1,89 metara, a onda je dva puta rušila lestvicu na 1,92. Treći pokušaj bio je dobar za prolaz u finale.

Finale Svetskog prvenstva u skoku uvis zakazano je za nedelju od 20.05 i tada će Angelina pokušati da se domogne medalje.

Konkurencija će biti žestoka, pošto su se u finale plasirale Jaroslava Mahučik, Eleanor Paterson, Lamara Distin, Morgan Lejk, Elena Kuličenko, Vašti Kaningem, Nikola Olisadžers, Irina Gerašenko, Lija Apostolovski, Nedežda Dubovitskaja, Kristina Honsel, Solen Žikel, Naval Meniker i Ela Junila.

Angelina bez problema! Srpska atletičarka je bez muke izvela prva dva skoka. Preskočila je 1.80 i 1.85.

Na drugoj vsini je šest devojaka završilo učešće, što je ukupno sedam od starta, pošto Jana Koščak nije skakala.

Topićeva je na šampionat stigla nakon što je desetak dana ranije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Jerusalimu.

Ona je poslednja predstavnica Srbije na SP.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare