PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARA SA ZELENSKIM: Vučić se danas sastaje i sa Micotakisom i Jakovom Milatovićem

U Atini se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, posle čega će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Razgovor sa Zelenskim je u toku, sastanak je počeo pre nekoliko minuta.

Povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije, na inicijativu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, sinoć je održana neformalna večera lidera sa Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, kojoj je prisustvovao i predsednik Ukrajine.

Vučić je u ponedeljak uoči neformalne večere za lidere Zapadnog Balkana i evropskim zvaničnicima, koju je organizovao grčki premijer Kirjakos Micotakis, rekao da je bilateralne razgovore tražio ukrajinski predsendik i da će sa Zelenskim u četiri oka razgovarati „o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja“.

Predsednik Srbije izrazio je očekivanje da će to biti dobar i otvoren razgovor.

Pored sastanaka sa predsednikom Ukrajine, Aleksandar Vučić danas u Atini razgovara i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom grčke Kirijakosom Micotakisom.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Na neformalnoj večeri lidera Zapadnog Balkana i evropskih zvaničnika usaglašena je Deklaracija kojom se daje podrška Ukrajini i njenom predsedniku Volodimiru Zelenskom, ali se i ističe da je važno da se zaokruži vizija Evropske unije, u čijem bi sastavu bili Zapadni Balkan, Ukrajina i Moldavija.

Na protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji, preneo je Sputnjik.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/RTS/Bojana Mlađenović)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare