Mitrović dobio ugovor života: Otkriveno koliko će para zaraditi u Saudijskoj Arabiji

Centarfor reprezentacije Srbije postao je osmi najplaćeniji fudbaler sveta

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović potpisao je trogodišnji ugovor sa Al Hilalom i pridružio se saigraču iz reprezentacije, Sergeju Milinkoviću Saviću. Fulam je nakon što je dva puta odbio ponudu za svog najboljeg strelca, odlučio da treću ipak prihvati. „Karamele“ će inkasirati 46 miliona funti.

Srpski reprezentativac će u najvećem timu Azije zarađivali basnoslovnih 25 miliona evra po sezoni. Istu zaradu ima i njegov klupski i reprezentativni kolega, Sergej Milinković Savić, sa kojim deli osmo mesto na listi najplaćenijih fudbalera sveta.

Liga Saudijske Arabije tako postaje sve jača i primamljivija, a u prilog tome govore i mnogi veliki transferi. Podsećanja radi, klub pomenutog dvojca je u utorak ozvaničio transfer Brazilca Nejmara.

Mitrović i Milinković Savić su se odlučili na odlazak na Bliski istok i pored činjenice da su nastupali u ligama petice, a glavni „krivci“ za to su nestvarni uslovi koji jednostavno ne mogu da se odbiju.

Pomenuti dvojac će se naći u odabranom društvu kada je zarada u pitanju.

Najplaćeniji na svetu je njihov klupski kolega Nejmar sa neverovatnih 220 miliona evra po sezoni, dok su se na listi našli i Erling Haland (Mančester siti, 30 miliona), Marcelo Brozović (Al Nasr, 33 miliona), Lionel Mesi (Inter Majami, 33 miliona), Karim Benzema (Al Itihad, 75 miliona), Kristijano Ronaldo (Al Nasr, 75 miliona) i Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen, 93 miliona).

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare