Vučić: Susret sa Erdoganom biće korak u poboljšanju odnosa 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom u Budimpešti biti korak u poboljšanju odnosa Srbije i Turske.

– Za nas je važno da održavamo kontakt, ne samo konktak već da pokušavamo da imamo najbolje moguće odnose sa Turskom. Turska je regionalna velesila i verujem da razgovori u Budimpešti, a potvrđen je bilateralni sastanak sa Erdoganom, će biti korak u poboljšanju naših odnosa. Imamo korektne, pristojne odnose, ali je tačno da slanje 4 puta 4 vozila minobacača (Prištini) je nešto što je kvarilo naše odnose i o tome sam razgovarao sa Erdoganom telefonom na otvoren i iskren način. Verujem da će ovo biti dalji korak u poboljšanju naših odnosa i verujem da ćemo uskoro moći da ugostimo Erdogana u Srbiji – rekao je Vučić na RTS.

On je istakao, govoreći o predstojećem putu u Budimpeštu, da je Mađarska iskreni partner, ne samo na evropskom putu Srbije, već u svakom smislu.

– Mi na Mađarsku možemo da se oslonimo. Mi polovinu naše rezerve gasa čuvamo u Mađarskoj i to smo dobili po povoljnim uslovima – rekao je Vučić. Vučić je istakao da će u Budimpešti biti mnogo evropskih i svetskih lidera.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare