UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORIMA U BUDIMPEŠTI: Važno je da održavamo kontakt i najbolje odnose 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je Jutarnjeg dnevnika na RTS.

Predsednik govori o svim važnim i aktuelnim temama za Srbiju i njene građane.

O situaciji na KiM

Predsednik Vučić komentariše novonastalu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i nedavnu posetu Aljbina Kurtija Tetovu, gde su političari iz Prištine promovisali ideju tzv. velike Albanije.

Kaže da je politika stvaranja Velike Albanije proces koji će da se nastavi, i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće da stane.

– Nisu Srbi napustili KiM zbog tablica samo, to nije bio njihov kapric. Setimo se da je bilo mnogo nasilja, koje nije procesuirano… Hoću samo da kažem, da to nije pitanje hoćemo li mi nešto da osudimo. Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi, i Kurti neće da stane – rekao je predsednik.

– Zašto zapad ćuti? Dolazimo do ključnog pitanja i zašto će tu da nam prave dodatne probleme. Ćute, njih ne interesuje priča o velikoj Albaniji. Niko se nije zapitao, svi su govorili o tekstovima u CNN protiv mene, protiv Srbije, kao i u drugim nemačkim medijima, u pet dana šest tekstova iste sadržine. Vučić je kriv jer podržava Srbe. Šta se to desilo? Šta je to Srbija uradila? Reč je o organizovanoj kampanji, za ono što sledi od sledeće nedelje. Očekujem velike pritiske po pitanju sankcija Rusiji – rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić

O putovanju u Budimpeštu i važnim susretima

– Važno je da održavamo kontakt i da pokušavamo da imamo najbolje moguće odnose, sa Turskom, i verujem da razgovori u Budimpešti će biti korak u poboljšanju naših odnosa. Tačno je da slanje 4×4 vozila, minobacača, i drugog oružja nešto što je kvarilo naš odnos. Verujem da će ovo biti dalji korak u poboljšanju naših odnosa i verujem da ćemo uskoro moći da ugostimo predsednika Erdogana. Mađarska je istinski partner Srbije, na Mađarsku uvek možemo da se oslonimo – rekao je predsednik na početku obraćanja.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare