Skandal u Dejvis kupu: Srbija prikazana bez Kosova i Metohije pred okršaje Đokovića i Alkaraza

Na turniru bi za svoj nacionalni tim trebalo da igra i Novak Đoković.

Mnogi teniski ljubitelji u Srbiji radovali su se što se Novak vraća u tim sa kojim je 2010. uzeo „salataru“, ali će užitak pokvariti najava turnira

Dejvis kup tim Srbije igra od 12. do 17. septembra ove godine u Valensiji, a takmičenje se organizuje u četiri grada. Pored Valensije su organizatori i Bolonja, Mančester i Split.

Srbija u Valensiji igra protiv Španije, Južne Koreje i Češke u grupnoj fazi, a taj turnir je najavljen uz mapu naše zemlje bez Kosova i Metohije.

U snimku mogu da se vide i likovi Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića kao dve najveće zvezde dolazećeg takmičenja.

Poznato je da je srpski stav u vezi sa teritorijom južne srpske pokrajine da ona pripada Srbiji, što je i po Ustavu tako. Albanci sa Kosova i Metohije su jednostrano proglasili nezavisnost 2008. i od tada traje spor u vezi sa pokrajinom.

S jedne strane, deo međunarodne zajednice na čelu sa Sjedinjenim Državama priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, druge zemlje ne priznaju.

Ima i sportskih organizacija koje Kosovo takođe vide kao nezavisnu teritoriju, poput ATP i ITF,  ali i neke fudbalske poput FIFA i UEFA. Završni turnir Dejvis kupa biće odigran u Malagi od 21. do 26. novembra.

UDARNA VEST.rs (Nova.rs )

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare