Britanski diplomata: Samo Vučić ima snagu da reši pitanje Kosova

Ponekad pomislim da mora da postoje dve Srbije, jedna koja stvarno postoji i druga koja postoji samo u glavama Vučićevih kritičara, kaže ser Ajvori Roberts

U Srbiji trenutno ne postoji ni jedna druga politička snaga osim Aleksandra Vučića koja može da ima većinu i neophodna ovlašćenja za postizanje dogovora o Kosovu, rekao je bivši britanski ambasador u SR Jugoslaviji ser Ajvori Roberts za Demostat 


Upitan da prokomentariše pismo zapadnih parlamentaraca upućeno visokim zvaničnicima EU, Velike Britanije i SAD i specijalnim izaslanicima Miroslavu Lajčaku, Gabrijelu Eskobaru i Stjuartu Piču, a u kojem se traži da se „pojača pritisak na Srbiju“ u okviru rešavanja pitanja KiM, Roberts je naveo da ponekad pomisli kako „postoje dve Srbije“.
– Ponekad pomislim da mora da postoje dve Srbije, jedna koja stvarno postoji i druga koja postoji samo u glavama Vučićevih kritičara. Prvo, svako ko je bilo koje vreme proveo u regionu zna da pritisak na Srbe jednostavno izaziva tvrdoglavost „iz inata“ koja ne može biti od pomoći. Drugo, trenutno ne postoji nijedna druga politička snaga u Srbiji koja može da ima većinu i neophodna ovlašcenja za postizanje dogovora o Kosovu – rekao je Roberts.
– Ne znam odakle tim parlamentarcima informacije, ali ako su zainteresovani za trajno rešenje kosovskog pitanja, onda bi trebalo da puste Kurtija i Vučića da nastave sa razgovorima i da podrže međunarodne pregovarače. Sada moramo svi zajedno da radimo na zajedničkoj viziji regiona koji je povratio političku stabilnost, ekonomski rast i slobodu kretanja – zaključio je Roberts.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare