Raste broj poginulih u eksploziji u Rusiji: Zapalio se auto-servis, pa se vatra proširila na pumpu

Broj poginulih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Mahačkali, administrativnom centru Republike Dagestan, povećao se na 27, a povređeno je 66 ljudi, prenose ruske agencije pozivajući se na bolničke izvore.

Prvi zamenik ministra zdravlja Rusije Viktor Fisenko, koji je stigao u Dagestan, naveo je da je od 66 povređenih koji su hospitalizovani njih 10 u teškom stanju, prenosi agencija RIA Novosti.

Istražni komitet Ruske Federacije za Dagestan saopštio je da je u selu Novokuli, predgrađu Mahačkale, došlo do požara u zgradi autoservisa tokom održavanja automobila, da je usledila eksplozija, a zatim se vatra proširila na benzinsku pumpu, navodi Interfaks.

Prvi zamenik ministra zdravlja Rusije Viktor Fisanko stigao je u Dagestan. Povređeni u eksploziji biće prevezeni specijalnim avionom Ministarstva za vanredne situacije u moskovske bolnice.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po delu 3 člana 238 Krivičnog zakonika (pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti života ili zdravlja potrošača, što je prouzrokovalo smrt dva ili više lica).

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare