Tragedija u Jadranskom moru: U Hrvatskoj u istom danu stradale dve žene ronioci, jedna je bila ŠAMPIONKA

Slovenački ronilački savez saopštio je danas da je kod Sušca nastradala njihova članica Irena Čok, predsednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza.

„Želimo da objavimo tužnu vest da je Irena Čok preminula roneći na Sušcu. Bila je predsednica Društva za istraživanje mora Ljubljana i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza, a pre svega bila je veoma posvećena ronjenju, posebno podvodnoj fotografiji, gde je bila i prvakinja države. Ireninom smrću slovenačko ronjenje je mnogo izgubilo. U ime Slovenačkog ronilačkog saveza i svoje lično, želim da izrazim iskreno saučešće svim njegovim ljudima, posebno Borutu,“ objavio je slovenački ronilački savez.

Kod Blata na Korčuli juče je tokom ronjenja uz instruktora smrtno nastradala 39-godišnja državljanka Slovačke, dok je istog dana samo par sati kasnije tokom ronjenja nastradala 46-godišnja državljanka Slovenije, javio je hrvatski portal Morski.

„U poslepodnevnim satima, tačnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjena na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primećeno je da 39-godišnja državljanka Slovačke pluta na površini. Pokušana je reanimacija na licu mesta, ali je konstatovana smrt“, potvrdila je Andrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

Biskup je dodala da će nad telom Slovakinje biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok.

Biskup je rekla da su istog dana dvoje državljana Slovenije, muška osoba starosti 64 i ženska osoba starosti 46 godina s ronilačkom opremom ronili na predelu ostrva Sušac, opština Lastovo.

Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac koji ju je, kako je objasnila, zatekao bez svesti.

Neslužbeno se saznaje, prenosi zagrebačka N1 tv, da je muškarac pokušao da reanimira ženu, ali bezuspešno.

Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja. Policija je izuzela ronilačku opremu radi veštačenja i o svemu je obavešteno Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare