Grčki mediji tvrde: Bed Blu Bojsi i ljubitelji Hitlera osam godina čekali na ovo, besni jer su dobili batine od Delija usred Atine!

Sve je u Grčkoj palo u senku navijačkog obračuna i ubistva ultrasa AEK-a ispred stadiona, u noći pred meč sa Dinamom koji se nije na kraju ni odigrao.

Samo list Dimokratia donosi priču o ubijenom Mihalisu Kacurisu na nekoliko strana, veliku pažnju dobila je i analiza dešavanja u kojima je grčka policija napravila neshvatljive propuste, dozvolivši da grupa od skoro 200 navijača Bed Blu Bojsa iz Zagreba stigne do grada,uprkos zabrani navijačkog gostovanja.

Uz to, posebno mesto dobila je i sama priča o zagrebačkim huliganima, njihovom bratstvu sa grupom koja prati Panatinaikos, ali i neonacističkim pretenzijama koje vladaju na tribini Zagrepčana.

U senci je meč Srbije i Grčke, koji je zbog svega dobio manje prostora, a posebno se ističe MVP partija Nikole Milutinova, koji je u OAKA Areni i dobio najveće ovacije od grčkih navijača.

List Dimokratia navodi i da su pristalice Bed Blu Bojsa posebno bile željne “dokazivanja” u Atini, podseća na tuču iz 2015. kada su ih pretukle Delije, posle meča Olimpijakos – Dinamo. 

To se desilo na atinskom aerodromu, a na taj meč doputovale su pristalice Zvezde, koje su u bratstvu sa Olimpijakosovom grupom. Iako ovaj meč nije imao veze sa crveno-belima, navijačke tenzije i rivalstva u Atini su jaka, pa je sve dobilo tragičan epilog ispred stadiona AEK-a.

Tekst pod nazivom „BBB – Istaknuti neonacisti“

„Na skeneru su nasilni navijači Dinamo Zagreba. Fotografije Hitlera i NOPO – Nacističkom organizacijom navijača Pao. Navijači Dinama sa nadimkom BB istaknuti su neonacisti i sa veoma istaknutim krivičnim dosijeom i više puta u prošlosti šokirali su javno mnenje. Veliki su fanovi Adolfa Hitlera i hrvatskog ustaškog voše Anta Pavelića. Godine 1990, dok je još postojala Jugoslavija, podržavali su Franju Tuđmana koji je Hrvatsku vodio ka otcepljenju. Svetu su postali poznati 1991, posle čuvene tuče sa navijačima Zvezde. Mrze i novinare, a n grafitu koji se u centru Zagreba pojavio 2008. piše: Smrt novinarima Nakon skandala koji se digao, demantovali su da je grafit njihov, iako je nosio njihov potpis. Usledila je policijska akcija i upad u njihove prostorije i zaplena oružja, pirotehnike, kaiševa, fotografija Adolfa Hitlera… U Grčkoj imaju odlične odnose sa još uvek de fakto neugašenom frakcijom navijača PAO koja se zove NOPO (Nacistička organizacija navijača Panatinaikosa). Na taj način se objašnjava činjenica da je u napadu na navijača AEK-a postojao i faktor pomoći frakcija navijača Zelenih. Novembra 2015, hrvatska štampa objavila je planove njihovih huligana da, uz pomoć ekstremnog navijačkog jezgra Panatinaikosa, povodom utakmice njihovog tima u LŠ. U „ratnom scenariju“ koji je objavio Jutarnji, huligani Zelenih obećali su svojim „kolegama“ iz Zagreba da će za svakog BBB koji dođe dobiti 2 navijača PAO da ih spreme za sukob sa Olimpijakosovim navijačima“, navodi se u tekstu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare