Sve je gotovo: PSŽ razbio kasu za golgetera od 80.000.000 evra i prevario UEFA

Pari Sen Žermen definitivno ima novog centarfora tako što je, ipak, umesto Dušana Vlahovića izabran Gonsalo Ramos. Benfiki sleduje 80 miliona evra za jedan od najvećih transfera ovog leta.

PSŽ će u Lisabon da pošalje fiksno 65 miliona evra, plus još 15 miliona ako se ostvare određeni bonusi, ali će se to tek desiti u julu 2024. godine. Sezonu pre toga Ramos će igrati na Parku prinčeva kao pozajmljen fudbaler.

Razlog svemu tome je taj što Parižani žele da izbegnu kaznu Finansijskog fer-pleja UEFA, da mu se ovaj transfer ne uračuna sada, već od sledeće sezone kada će pozajmica postati obavezna kupovina.

Ono što je već sada poznato je da su Benfika i PSŽ utanačili sve detalje, da se sprema dokumentacija prelaska Ramosa u prestonicu Francuske i čim prođe lekarske preglede sledeće nedelje sve će biti ozvaničeno.

PSŽ će konačno dobiti klasnog centarfora, dokazanog na najvećoj sceni – u Ligi šampiona i Mundijalu. Prošle sezone je Ramos dao 27 golova za Benfiku, a pamte se još tri Švajcarskoj za Portugal u osmini finala u Kataru.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare