MARKO JE POSTAO HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Vesla potopljenim ulicama u šarenom bazenu i pomaže komšijama (VIDEO)

Zbog poplava i visokih vodostaja u Sloveniji, uz kiše koje su u Hrvatskoj i kod nas padale, vodostaji reka drastično su porasli. Opština Brdovec bila je jedna od prvih na udaru, Drenje Brdovečko u subotu je poplavila reka Sava, a poplavili su i brojni podrumi kuća. Civilna zaštita i HGSS celi dan proveli su spasavajući ljude i životinje iz poplavljenih domaćinstava.

U popodnevnim satima situacija s poplavama počela je da se smiruje, pa su se u nedelju stanovnici okolnih mesta malo opustili. Na Fejsbuk grupi Naš Brdovec objavljena je snimak u kojoj čovek u dečijem bazenu na naduvavanje i s rancem na leđima ide u posetu komšijama, dok snimateljka i posmatrači umiru od smeha. U opisu stoji kratko „Snađi se druže.“


Čovek u šarenom bazenu, za kojeg kažu da je komšija Marko, komentarisao je da je dosta teško veslati do susedne kuće. Na cilju ga čeka komšija u gumenim čizmama koji mu odgovara da ima vez s druge strane kuće. Markova supruga otkrila nam je da mu je bazen pozajmila ćerka kako bi susedima dostavio kafu.

– Svaka čast komšija Marko, stoji u komentarima na objavljenom snimku uz brojne druge poruke podrške za upornog Marka. Snimak je za kratko vreme prikupio skoro 100 lajkova i desetak komentara.

Vanredne mere od poplava na Savi, Dravi i Muri

Podsetimo, vanredne mere odbrane od poplava proglašene su danas u Hrvatskoj na Savi, a na snazi su i na Dravi i Muri, saopštila je civilna zaštita te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, u 12.00 sati uvedeno je vanredno stanje odbrane od poplava u vezi sa porastom vodostaja na 923 centimetra na merodavnom vodomeru Rugvica s tendencijom daljeg porasta.

Vanredno stanje je na snazi i za područje vezano za Muru i Mursko Središće, gde je zabeležen rekordan vodostaj, a vanredne mere važe za područja: Drava – Botovo, OK Lonja-Strug – Ustava Prevlaka, Sava – Rugvica, Ustava Prevlaka i Dubrovčak, prenosi Hina.

Mura je poplavila kuće u Murskom Središću, hrvatskoj opštini na granici sa Slovenijom, a vodeni talas ide prema Sisku i Petrinji.

Reka Drava je u Varaždinu poplavila izletište, a iz Gradske uprave su upozorili gradjane da izbegavaju Dravsku šumu gde je palo nekoliko stabala.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare