ŠTETA! BAŠ ŠTETA! KOŠARKAŠICE SRBIJE BEZ FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Mlade Srpkinje izgubile od Letonije, za bronzu protiv Španije

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina.

Srpkinje su u polufinalu poražene od Letonije sa 53:56 (24:13, 10:15, 13:15, 6:13).

Letonke će se za trofej Starog kontinenta boriti sa selekcijom Francuske, dok će naše „lavice“ za treće mesto igrati protiv Španije.

Od starta meča su Srpkinje pokazale ko je gazda na terenu, pa je posle prvih pet minuta igre na semaforu stajalo 13:4. Ni do kraja prve deonice mlade Letonke nisu našle način da priđu našim devojkama (24:13).

Spasovski, Rosić i Matić nemilosrdno su sipale poene u koš protivnika koji je rešenje za sjajnu igru „lavica“ pronašao pred kraj druge četvrtine i serijom od pet vezanih poena istopio veliku prednost (34:28) pred odlazak na odmor.

Već u prvim minutima po povratku na parket Letonke su stigle na poen zaostatka (34:33), pa je u nastavku usledila bespoštedna borba u kojoj je Letonija stigla do preokreta (40:43). Ipak, na kraju trećeg dela polufinalnog susreta rezultat je bio 47:43.

Na četiri minuta pred kraj poslednje deonice Letonke su serijom 4:0 stigle do 47:47, ali je onda proradio i napad Srbije (49:47), usledila je tesna borba dva tima i na kraju velika pobeda Letonije.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare