Uhapšen otac malog Davida kojeg je cela Srbija tražila: Evo šta će biti s njim

Beogradska policija u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom uhapsila je Asana Šerifovića, oca dečaka koji je tvrdio da mu je sin nestao i da je primoran da prosi u Nišu. Za dečakom je tragala cela Srbija punih 12 dana.

Njegovom ocu Asanu Šerifoviću (38) danas je određeno policijsko zadržavanje, a pred sudom će odgovarati za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza.

– Asan je, zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio bez nadzora svoje maloletno dete u dužem vremenskom periodu. Maloletnik je viđen na više lokacija u Beogradu i Nišu kako prosi, te je tako zapravo i pronađen- kažu iz Tužilaštva.

O celoj situaciji obavešten je i GCSR Novi Beograd, koje je dalje preduzelo sve mere iz svoje nadležnosti. Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilastva radi saslušanja određeno je za dan 03.08.2023. godine.

– Jedan čovek iz Niša mi je javio da ga je video u ulici kako prosi sa nekim dečakom. Ja sam odmah otišao u policijsku stanicu u prijavio. Posle su me zvali policajci iz Niša da mi kažu da je kod njih u stanici, sad upravo krećem po njega – naveo je Asan, dečakov otac.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare