Kuća masovnog ubice zapaljena iz osvete?! Otkrivamo nove detalje iz istrage

Vikendica, u kojoj je živeo masovni ubica Uroš B. (21) na brdu Varovnice kod Donje Dubone, u potpunosti je spaljena tokom noći i istražitelji intenzivno tragaju za nepoznatim počiniocima, saznaje Informer.


Ispituje se takođe da li je pozadina ovog slučaja osveta porodica njegovih žrtava, što je bila potencijalna opasnost o kojoj se mesecima spekulisalo.

Do sada je izvesno da je požar podmetnut. Prema prvim saznanjima, od kuće su ostale samo zidine. Policija se ubrzo pojavila na brdu Varovnice i obezbedila objekat, ali zvaničnog saopštenja o drugim okolnostima ovog incidenta još nema.

Osumnjičeni za višestruko ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva Uroš B., kako saznajemo, živeo je sam u toj kući na brdu Varovnice na putu za Šepšin, dok se porodična kuća nalazi u selu Donja Dubona.

Za sada nije poznato da li se kuća zvanično vodi na njega ili bliskog rođaka, kako su objavili pojedini mediji, ali je on tu pre hapšenja provodio najviše vremena kada je odlučio da se osamostali.

Pre nešto više od dva meseca na istoj kući su razbijeni prozori. Tada je ona zapečaćena, a u vremenu od počinjenog masakra pretresana je više puta.

Sticajem okolnosti baš danas je 40-dnevni pomen Petru Mitroviću (26) iz Malog Orašja, devetoj žrtvi masovnog ubice koji je 4. maja, naoružan „kalašnjikovom“ i pištoljem, sejao smrt u Malom Orašju i Duboni. 

Pripadnici MUP-a se, inače, od masakra redovno nalaze u tim selima. Patrole sa po nekoliko policajaca čuvaju i porodičnu kuću osumnjičenog Uroša B. u kojoj je ostala njegova majka Biljana. Otac ubice Radiša B. (54), bivši pripadnik Vojske Srbije, takođe se nalazi u pritvoru od 10. maja nakon što je u njegovoj kući pronađen arsenal oružja i municija.

Pritvor je određen i Goranu G. (49) iz Kragujevca, Uroševom ujaku, koji je u prostorijama svog domaćinstva držao veću količinu naoružanja i kod koga se ubica sklonio posle masakra.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare