Bivši centar Partizana i miljenik „grobara“ propušta Mundobasket?

Matijas Lesor (27) ima problem sa skočnim zglobom.

Košarkaška reprezentacija Francuske najverovatnije će biti oslabljena na predstojećem Svetskom prvenstvu (od 25. avgusta do 10. septembra), pošto doskorašnjeg člana Partizana muči povreda!

Iskusni Matijas Lesor (27) našao se na spisku selektora „trikolora“ Vensana Kolea, odazvao se pozivu i došao na okupljanje, ali je tada utvrđeno da ima problem sa skočnim zglobom i da mu je neophodno mirovanje.

Iz francuskog Saveza su potvrdili da je Lesoru potreban odmor, a tek posle detaljnih lekarskih pregleda i konsultacija sa njegovim novim klubom Panatinaikosom, biće poznata dužina pauze i da li će Matijas uopšte moći da nastupa na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Zasad je izvesno da će miljenik „grobara“ propustiti kontrolni meč sa Tunisom (6. avgusta).

Snažni centar je imao sjajnu sezonu u crno-belom dresu, a u proseku je beležio 12,1 poena i 7,1 skokova po meču u Evroligi i našao se u idealnoj petorci elitnog takmičenja. Prošle godine je bio na širem spisku „galskih petlova“, ali ne i među putnicima za Evropsko prvenstvo.

Podsetimo, Francuska će u Džakarti igrati u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom, a na SP će braniti bronzanu medalju osvojenu 2019. u Kini. 

UDARNA VEST.rs (Informer.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare