POČINJE SUĐENJE OCU IZ PAKLA SA ZVEZDARE! Dugogodišnji narkoman i alkoholičar držao godinama devojčicu u kadi – zločin kakav Srbija ne pamti!

Devojčica je jedno vreme provela na lečenju u dečijoj bolnici u Tiršovoj, a u junu je, nakon oporavka, smeštena u hraniteljsku porodicu.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja Urošu Pašajliću (38), optuženom da je u iznajmljenom stanu na Zvezdaridržao zatvorenu svoju osmogodišnju ćerku, koju su policajci nakon prijave pronašli iznemoglu u kadi.

Pored toga, Pašajlić je optužen i da je fizički maltretirao svoju partnerku. Na teret mu se stavljaju krivična dela nasilje u porodice i zlostavljanje i mučenje. Tužilaštvo od suda traži da mu se izrekne maksimalna kazna, kao i mera bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara.

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila partnerka. Ona je 24. aprila došla u stanicu i kazala da ju je nekoliko prethodnih dana Uroš držao zaključanu u stanu u Krnjači, gde ju je, kako je tvrdila, fizički maltretirao. Tada je i kazala da postoji mogućnost da je svoje dete, staro osam godina, ostavio samo u stanu u Mirijevu. Devojčicu je našla policajka koja je opisala sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

– Bilo je mračno. A kada smo ušli unutra, iz kade je izvirila devojčica. Bila je mršava, uplašena, jedva je i sedela – kaže policajka.

Pašajlić, koji je posle pronalaska devojčice tri dana bio u bekstvu, nakon što je pronađen i uhapšen, na saslušanju u Tužilaštvu branio se ćutanjem, ali je izjavio da je zavisnik od alkohola i droge. Zato je naloženo njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, a nalaz je pokazao da je bio uračunljiv u vreme izvršenja dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da jeste narkomanski zavisnik i alkoholičar.

Devojčica je jedno vreme provela na lečenju u dečijoj bolnici u Tiršovoj, a u junu je, nakon oporavka, smeštena u hraniteljsku porodicu.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare