SNAŽNI CIKLON NA PUTU KA SRBIJI Hladni front već drastično oborio temperature u Evropi: Hrvatska se i dalje topi na 33, u Sloveniji 21 stepen

Hladni talas premestio se danas preko severne Evrope i Alpa sve do Slovenije gde se temperatura spustila do 21 stepena. Zanimljivo, u susednu Hrvatsku snažni ciklon još nije stigao pa je u toj državi temperatura i dalje prava letnja – 33 stepena ili čak 12 stepeni viša nego u Sloveniji.

Hladan vazduh sa severa kontinenta zahvatio je gotovo pola Evrope pošto su prema sajtu „Zoom earth“ temperature vidno pale u Skandinaviji, Velikoj Britaniji, gotovo u celoj centralnoj i zapadnoj Evropi osim u Španiji, Portugaliji i Italiji. Očekuje se da uskoro snažan ciklon uđe i u Hrvatsku, Mađarsku, a potom i u Srbiju.

Za samo nekoliko sati delove Slovenije danas su pogodila dva olujna fronta, jutrošnji je došao iz Italije, a popodnevni se kretao sa zapada prema severoistoku zemlje.

Meteorolozi upozoravaju da to nije kraj olujnom nevremenu, te da će ih biti još do kraja dana, tokom noći i u sredu ujutru.

Nevreme je sa sobom donelo značajan pad temperature, pa u pojedinim delovima Slovenije izgleda kao da je došla jesen.

Snažni ciklon sutra „deli“ Srbiju

Prema prognozi meteorologa, promena vremena u našoj zemlji očekuje se večeras odnosno u noći između utorka i srede. 

Zbog toga hladni front će sutra Srbiju podeliti na dva dela. Na severu i zapadu zemlje očekuju se temperature od 23 do 29 stepeni, a u centralnim predelima biće oko 30 stepeni.

Prema sajtu Weather2umbrella, ako u sredu budete putovali sa krajnjeg severa na krajnji jug Srbije, iskusićete čak 15 stepeni razlike u temperaturi! U Somboru, na severozapadu Vojvodine, maksimalna temperatura će biti prijatnih 20 stepeni, dok će vas u Leskovcu sačekati tropsko leto sa čak 35 stepeni.

U Beogradu će sutra maksimalna temperatura biti 24 stepena uz jak severozapadni vetar, kažu meteorolozi.

Inače, pojedine delove Srbije već danas je dočekalo jako nevreme koje je najviše pogodilo Novi Sad.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare