Novak ponovo na vrhu ATP liste? Moguće je! Alkaraz brani ogroman broj poena u narednom periodu 

Uspeo je Karlos Alkaraz da prekine pobednički niz Novaka Đokovića na Centralnom terenu u Londonu pošto ga je savladao u finalu Vimbldona. Španac je tako došao do svoje druge grend slem titule, a uz to uvećao je prednost na ATP listi u odnosu na srpskog tenisera pošto nakon Vimbldona ima 880 bodova viška u odnosu na Noleta. 

Ipak, u narednom periodu srpski teniser će imati šansu da se vrati na tron budući da do oktobra Novak Đoković ne brani bodove. Iz dobro poznatih razloga osvajač 23. grend slem titule nije imao pravo nastupa u Kanadi i SAD-u prošle godine zbog čega u Sinsinatiju, a kasnije ni na Ju-Es Openu Novak neće braniti bodove. 

Sa druge strane, Karlos Alkaraz ima paklen raspored u narednom periodu. Španac će gotovo sigurno izgubiti 450 ATP poena budući da toliko brani sa turnira u Hamburgu i Umagu na kojima neće učestvovati, a prethodne sezone je stizao do finala. 

Alkaraz je prethodne sezone eliminisan u drugom kolu Toronta, turnira iz serije 1000, dakle, ove godine imaće šansu da osvoji bodove budući da je tako rana eliminacija praktično nemoguća. U Sinsinatiju je dogurao do četvrtfinala, ali na Ju-Es Openu brani 2000 pošto je prethodne sezone osvojio titulu u Nju Jorku. 

Nakon spektakularnog finala na Vimbldonu, navijače najviše zanima kada će ponovo biti u prilici da gledaju duel Đokovića i Alkaraza. Moguće je već u Sinsinatiju i to ponovo u finalu pošto će srpski i španski teniser, kap prva dva tenisera na svetu, biti smešteni u suprotne delove žreba. 

Naravno, navijači priželjkuju da njihov duel gledaju na Ju-Es Openu, tada će njihov duel, verovatno, biti moguć tek u finalu. Ukoliko ne dođe do većih promena na ATP listi pa Đoković ili Alkaraz ne padnu na treće mesto. Za to postoje jako male šanse.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare