Amanet Teodosića u Bolonji: Srbin dobio laskavu nagradu, njegova „magična“ asistencija najbolja u Italiji 

Ovog leta je Miloš Teodosić konačno ispunio svoje davno dato obećanje i došao je u redove Crvene zvezde, kluba za koji od malena navija. Srpski plejmejker je pred penzijom, ali, ispuniće mu se želja da odigra i bar jednu sezonu u dresu voljenog tima, odakle je stigao iz Virtusa.

Pre Zvezde, Teodosić je igrao za nekolicinu klubova, a poslednjih godina je bio jedan od najvažnijih igrača Virtusa iz Bolonje, u koji je stigao još davne 2019. godine.

Sa italijanskom ekipom je Teo uspeo da osvoji jednu titulu prvaka Italije, kao i Evrokup, čime je tim iz Bolonje odveo u Evroligu. Međutim, pored dva trofeja, srpski plejmejker je u amanet ostavio i nešto vrednije, a to su potezi koji su oduševljavali publiku.

Ogroman broj poteza, a jedan od njih je dobio i posebnu nagradu. Naime, prema izboru navijača, Miloš Teodosić je izveo najbolju asistenciju tokom prethodne sezone u ligi Italije, kada je u drugoj utakmici polufinala pronašao usamljenog Avudua Abasa, kome nije bilo teško ga pogodi otvorenu trojku.

UDARNA VEST.rs(telegraf)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare