NAČELNIK NIKOLAJEVA: Osamnaest povređenih u ruskom napadu

Najmanje 18 ljudi je ranjeno u ruskom napadu na ukrajinski lučki grad Nikolajev, rekao je regionalni načelnik Vitalij Kim, dok su vlasti u Odesi izvestile o novim udarima na tu oblast.

Napetosti oko ukrajinskih crnomorskih luka eskalirale su nakon što je Rusija upozorila da će se brodovi koji do njih od četvrtka plove smatrati potencijalnim vojnim ciljevima, nakon povlačenja Moskve iz sporazuma kojim se osigurava siguran prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica.

Trospratna stambena zgrada pogođena je u centru Nikolajeva, a hitne službe spasile su dve osobe iz ruševina, napiso je Kim na Telegramu.

Ranije je naveo da su bilo poginulih, ali nije dao više informacija u narednim porukama.

Predsednik parlamenta Odese Serhij Bračuk rekao je da su dve osobe hospitalizovane nakon napada na taj lučki grad u kome je oštećena zgrada.

Još jedan napad je prijavljen van grada, napisao je Bračuk na Telegramu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Rojters)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare