U BEOGRADU DANAS 11. PROTEST DELA OPOZICIJA: Najavljena blokada auto-puta

U Beogradu će danas biti organizovan 11. protest „Srbija protiv nasilja“, posvećen pravosuđu, najavili su tehnički organizatori građanskog okupljanja.

Protesti su počeli posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima je ubijeno 19 osoba, uglavnom dece i mladih ljudi.

Po najavama, današnji protest će početi u 19.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije, odakle će građani krenuti ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom, pored zgrade Vlade Srbije, a zatim Savskom ulicom do Palate pravde.

Građani će potom, kako je najavljeno, u protestnoj koloni produžiti do Mostarske petlje i blokirati auto-put.

Među zahtevima protesta, koji tehnički organizuje deo proevropske opozicije, su i ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje.

Traži se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbdnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i uprave Radio-Televizije Srbije.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije stranački.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Beta)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare