„Slučaj Mirotić“: Agent otkrio pozicije Zvezde i Partizana, astronomsku platu u evro i naredni potez

Još uvek traje saga Nikole Mirotića, Barselone i potencijalnog prelaska u drugu klub, među kojima su zainteresovani Crvena zvezda i Partizan. Dok se čeka rasplet oko raskida ugovora sa katalonskim velikanom, beogradski večiti se čine kao favoriti u trci za potpis.

Međutim, moraće da sačekaju i strpe se još malo jer, prema rečima Mirotićevog agenta Igora Krespa, rođeni Podgoričanin još uvek nije prelomio gde će nastaviti karijeru.

I neće sve dokle god bude pod ugovorom sa Barselonom.

– Mirotić je i dalje igrač Barselone, niko nam ništa pismeno nije saopštio. Potpuno smo otvoreni za razgovor i pregovore, ne žurimo sa postizanjem dogovora – rekao je Krespo za španski RAC.

Podsetio je da Mirotića ugovor vezuje još dve godine u trenutku dok se glasno priča da bi mogao da bude rasknut uz kompenzaciju Crnogorcu.

– Poslednju komunikaciju sa klubom imali smo 28. juna i pozvao sam ih da otkriju namere, ali su mi preneli da će me uskoro kontaktirati. Sve zavisi od Barselone.

Zanimljivo, izjavio je da još uvek nisu počeli pregovori sa zainteresovanim stranama iako se, pored Zvezde i Partizana, pričalo još o milanskoj Olimpiji, Monaku, Olimpijakosu i Panatinaikosu.

– Ne znam da li će zainteresovani klubovi sačekati ili ne naš dogovor sa Barselonu. Jasno je, nećemo ni o čemu da pregovaramo dok se ne reši situacija sa Barsom. To ne možemo ni pravno.

Mirotić dnevno košta Barselonu 31.000 evra

Mirotićev zastupnik otišao je toliko daleko da je otkrio platu Podgoričanina u Barseloni – preko 11 miliona bruto. Kako kaže, svakim novim danom Nikoli ide plata.

– Ne žutimo, svaki dan se skupi 31.000 evra. Barselona bi trebalo da požuri – bez ustezanja je rekao Krespo.

Takođe, naglasio je da je za tri od četiri godine koliko je u Barseloni, Mirotić plaćen znatno ispod onoga na šta je imao pravo. Pod tim je mislio da je klubu izašao u susret nekoliko puta kao pomoć.

Slede burni dani, možda odlučujući. Ostaje nam da vidimo gde će iskusni 32-godišnji as završiti, pod uslovom da dobije čiste papire iz Katalonije.

Veliki broj misli da je izabrao Srbiju.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare