VIMBLDON (Ž) Novak čeka kraj trilera, treći set dodatno odložio Đokovićev meč

Sedmog dana Vimbldona na programu su četiri meča osmine finala u konkurenciji dama i jedan meč trećeg kola. Biće zanimljivih ruskih i čeških derbija, igra prva teniserka sveta Iga Švjontek, a za kraj dana je još jedan belorusko-ukrajinski derbi.

Program sedmog dana Vimbldona otvorio je češki duel osmine finala između Markete Vondrusove i Mari Buzkove, a slavila je Vondrusova rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:3. 

Ona sada čeka bolju iz duela Pegula – Curenko. 

Na terenu je u isto vreme bilo i rusko čudo Mira Andrejeva koja će pobedila sunarodnicu Anastasiju Potapovu rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 7:5. 

Ona je za razliku od ostalih prošla u osminu finala i tamo će igrati protiv Medison Kiz. 

Džesika Pegula odmeriće snage sa Lesijom Curenko, dok će najbolja teniserka sveta Iga Švjontek igrati protiv olimpijske šampionke Belinde Benčić. 

Dan će zatvoriti Viktorija Azarenka i Elina Svitolina

Sedmi dan Vimbldona, osmina finala

M. Vondrusova – M. Buzkova 2:1 (2:6, 6:4, 6:3)
A. Potapova – M. Andrejeva 1:2 (2:6, 5:7)
Dž. Pegula – L. Curenko 6:1, 3:3
17:00 I. Švjontek – B. Benčić 7:6, 6:6

Sprema se prava senzacija – Iga Švjontek na pragu eliminacije

Krenulo je silovito, a i kako drugačije kada je sa druge strane odmorni poljski terminator, spreman da završi posao što pre.

Lako je osvojila uvodni gem i osvojila je pet poena zaredom, pa je u drugom gemu došla do 0:40 i tri brejk lopte. Nije Belinda tek tako olimpijska šampionka, pa je dobrim servisima i jakim udarcima terala Igu na greške i neutralisala je sve brejk lopte i izvukla se. 

Benčić je i u drugom gemu morala da spašava brejk loptu, dok je Iga bila nedodirljiva na servisu.

Usledili su i odlični servis gemovi Belinde, pa je bio dosta izjednačen i napet prvi set. 

Taman kada je Švjontek došla do dve brejk i set lopte, delovalo je da je set gotov, ali se treći put zaredom izvukla Benčićeva i otišlo se u taj-brejk.

Katastrofalno ga je odigrala Švjontek, izgubila dva svoja servisa i prva četiri poena, a Belinda je imala 6:1. Dopustioa je Poljakinji da vrati mini-brejk i dođe na 6:4, ali Belinda na svoj servis koristi četvrtu set loptu i dolazi do vođstva.

18:30 V. Azarenka – E. Svitolina

UDARNA VEST.rs (Blic Sportal.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare