„RAZGOVOR O DALJEM PUTU“ Lajčak: Tokom sastanka sa Vučićem stekli smo jasniju sliku o narednim koracima 

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je tokom sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem sa njim razgovarao o daljem putu dijaloga, uljučujući potrebu za održavanjem novih lokalnih izbora uz učešće Srba i povratak dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

– Nastavio sam svoju posetu susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Imali smo iskren i otvoren razgovor o daljem putu, uključujući potrebu za novim lokalnim izborima uz učešće kosovskih Srba i povratak dijalogu. Sastanak i putovanje pomogli su da se se stekne jasnija slika o narednim koracima – napisao je Lajčak na svom nalogu na Tviteru, prenosi Blic.

Vučić: Srbi na KiM izloženi najžešćoj torturi u poslednjih 15 godina

Predsednik je nakon razgovora poručio da je tokom sastanak upozorio da su Srbi na KiM izložen “najžešćoj torturi i progonu u poslednjih 15 godina“.

– Još jednom sam upozorio na to da je srpski narod naKiM izložen najžešćoj torturi i progonu u poslednjih 15 godina i ponovio zahteve za poštovanje njihovih prava i bezbednosti. Pozvao sam međunarodnu zajednicu da se konkretnije angažuje po svim tim pitanjima – naveo je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

Lajčak se prethodno sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, predsednicom institucija Vjosom Osmani, a razgovarao je i sa komandantom Kfora, generalom Anđelom Mikeleom Ristučom i šefom Delegacije EU u Prištini Tomašom Suniogom.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare