SIN JAVNE TUŽITELJKE POLOMIO LOBANJU MLADIĆU U PIVNICI: Pobegao posle tuče, danas saslušan

Poznati bokser Petar Mauković, koji je radio kao obezbeđenje na jednom beogradskom splavu i koji je uhapšen preksinoć zbog sumnje da je brutalno prebio gosta i polomio mu lobanju, sin je javne tužiteljke Ljiljane Mauković, zaposlene u Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaje Kurir.

Nema dokaza

– Ljiljana Mauković je u žižu javnosti dospela kada je prošle godine, bez ikakvih dokaza, optužila svoju saradnicu K. M., s kojom je delila kancelariju, da joj je tokom mesec dana ukrala nekoliko hiljada dinara iz novčanika. Ova priča je odmah dospela u opozicione tabloide, iako je glavni tužilac podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica nadležnom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ju je odbacilo kao neosnovanu – kaže izvor Kurira i dodaje da je Petrov branilac njegov rođeni brat, advokat Srđan Mauković.

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje će sprovesti istragu protiv Maukovića zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, ne žele da komentarišu slučaj hapšenja sina zaposlene u tom tužilaštvu. Poručuju samo da će uhapšeni mladić biti tretiran u skladu sa zakonom, kao i svaki drugi okrivljeni koji se procesuira pred tim tužilaštvom. Saslušanje je zakazano za ponedeljak.

Podsetimo, do tuče je došlo u subotu posle ponoći na jednom novobeogradskom splavu.

– Petar je osumnjičen da je brutalno prebio jednog gosta u pivnici. Povređeni mladić se bori za život. Ima prelom lobanje s krvarenjem u mozgu. Posle napada Mauković je pobegao, ali je uhapšen nakon nekoliko sati – kaže izvor Kurira.

Boks i ragbi

Petar je, prema ranijem pisanju medija, voleo boks, a kako je ispričao, fakultetski je obrazovan i završio je master studije na Fakultetu za bezbednost u Beogradu.

– Otac i brat su mi advokati, mama je zamenik javnog tužioca, a mene je oduvek privlačila istorija. Ipak je to učiteljica života, a mi istoričari na osnovu prošlosti gradimo budućnost – rekao je bokser ranije, kada je otkrio da je prvo završio osnovne studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i da se bavio i ragbijem. On tada nije pominjao posao u obezbeđenju, a opisao je da se u životu posvetio jedino sportu.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare