Putevi Srbije: Na naplatnim rampama nema zadržavanja 

Na srpskim autoputevima primetan je povećan broj vozila, ali se ne beleže zadržavanja na naplatnim stanicama, izjavila je za Tanjug rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove Sektora za naplatu putarine JP „Putevi Srbije“ Nikolina Arbutina.

Komentarišući situaciju na autoputevima u našoj zemlji tokom prvog vikenda u julu, kada su se mogle očekivati gužve, Arbutina je istakla da se Javno preduzeće Putevi Srbije, odnosno Sektor za naplatu putarine, pripremio za letnju sezonu, kao i svake godine.

„Jeste primetan povećan broj vozila na srpskim autoputevima. U poređenju sa prethodnim vikendom, pojačan je intenzitet saobraćaja. Međutim, mi ne beležimo nikakva zadržavanja na naplatnim stanicama, ni tokom prethodna dva dana, ni u toku današnjeg dana. Ne očekujemo zadržavanja ni u narednim vikendima“, navela je Arbutina.

Elektronska naplata putarine olakšava putovanje

Prema njenim rečima, elektronska naplata putarine(ENP) uveliko olakšava putovanje i prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja.

Iz Puteva Srbije navode da je ENP veoma popularna u Srbiji i da trenutno imaju oko 700.000 korisnika tag uređaja.

Kako ističu, ovih dana očekuje se i ozvaničenje saradnje sa Severnom Makedonijom, pa će vozači iz naše zemlje moći da koriste tag uređaj bez problema i u toj zemlji.

„Sistem je potpuno spreman, tehnički smo potpuno spremni, istestirani i očekujemo u narednim danima i da to sve profunkcioniše i da vidimo prve koristi od ovakvog načina saradnje sa zemljama regiona“, istakla je Arbutina, prenosi Blic.

Efekat obilaznice oko Beograda

Kada je reč o efektu koji otvaranje obilaznice oko Beograda ima na saobraćaj na autoputu, Arbutina je istakla da se najveće rasterećenje očekuje preko mosta Gazela i kroz uže gradsko područje.

Kako kaže, očekuje se da će se to tek primetiti u narednim danima, kada naši vozači, a najviše tranzitni vozači shvate da sada mogu da zaobiđu čitav grad i da ne prolaze kroz gradsko područje, nego da voze bez gužve i da se uključe na autoput E-75.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare