Crvena zvezda predstavlja novo pojačanje: Piter Olanjinka se priključio ekipi Baraka Bahara

Crvena zvezda je dovela i još jedno pojačanje u ovom prelaznom roku, pošto su na Zlatiboru predstavili bivšeg fudbalera Slavije iz Praga, Pitera Olanjinku, koji stiže kao slobodan igrač! Radi se o iskusnom igraču, koji već ima iskustva igranja u Evropi sa češkom ekipu.

Olanjinka je imao odličnu sezonu iza sebe, na 21 utakmici je postigao 11 golova i imao pet asistencija u prvenstvu Češke, dok je u Ligi konferencija čak dva puta tresao mrežu na šest mečeva.

On bi trebalo da predstavlja ogromno pojačanje za Zvezdu pogotovo jer deluje po levom krilu, ali i u samom špicu napada. Podsetimo, Zvezda je pre njega dovela Edmunda Ada, Ozrija Glazera, Žan Filipa Krasoa, Mark Stamenića.

Predstavljanje fudbalera Crvene zvezde – Pitera Olanjinke

Uvodna reč sportskog direktora Zvezde, Mitra Mrkele.

– Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Mada smo Olanjinku doveli još zimus i Olanjinka iz Slavije iz Praga, kao slobodan igrač. On je najbolji igrač Slavije, reprezentativac Nigerije, ima iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, dao je četiri gola u LK i 11 golova u šampionatu. Biće veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje sve karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija fizionomiju i novu snagu i da će izgledati potpuno drugačije nego do sada.

Takođe, Olanjinka je takođe ostavio uvodnu reč.

– Imao sam priliku da posetim stadionu i oduševljen sam onim što sam video, sjajno je biti ovde sa svima. Osećam se odlično po dolasku u Crvenu zvezdu i sve one koje sam sreo, svi su ga toplo dočekali i izuzetno je srećan što je ovde.

Da li je odgledao neku utakmicu Zvezde?

– Odgledao sam nekoliko utakmica, video sam dosta kvaliteta i dosta odličnih igrača, nikoga ne bih posebno izdvojio.

Da li ste svesni konkurencije s obzirom na to da je Katai u pitanju?

– Svestan sam kvaliteta Kataija, ali više sam orjentisan na napad i nikog od saigrača ne gledam kao konkurenciju, već ću biti tu da im pomognem.

Pitanje za Mitra Mrkelu: Da li možemo očekivati nekog igrača poput Late Lata

– Treba očekivati uskoro još jedan posao, neću o imenima, ali tehnički detalji su ostali da se reši još jedan posao.

Olanjinka: Da li ste pričali sa Srđanom Plavšićem o Crvenoj zvezdi.

– Nisam imao mesta za to, jer je on bio na pozajmici.


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare