Zbog ovoga se svi plaše Novaka na Vimbldonu, podaci koji ostavljaju u šoku

Novak Đoković će imati priliku da nastavi svoju grend slem dominaciju jer nas za nedelju dana očekuje početak Vimbldona na kojem će imati priliku da svoj GOAT status samo dodatno učvrsti. Srpski teniser je postao neprikosnoveni kralj trave, a nakon što je ove godine osvojio Austrlaijan open i Rolan Garos, pokušaće da na sada već svom tereneu ponovo uđe u priču za osvajanje kalendarskog slema.

Ako je ppre Rolan Garosa i bilo sumnje da li može posl e onakve sezone na šljaci d apodigne pehar u Parizu, mislim da u Londonu niko nema dileme da je samo na njemu da li će se okititi trofejem ili ne.

Deluje u ovom trenutku da na travi nema nijednog pozbiljnog rivala i da bi mogao da se prošeta do nove, osme titule ćime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a takođe bi uvećao ukupan broj grend slem titula na 24.

Koliko je njegova Vladavaina u Londonu impresivna, možda i najbolje pokazuju podaci o dužini njegove dominacije izražene u pobedama. Poslednji put da je neko pobedio Novaka Đokovića na londonskoj travi, a da je meč zavvršen se dogodilo pre 2.549 dana kada je 2016. godine od njega bolji bio Sem KKveri što je bilo pre sedam fgodina. Godinu dana kasnije je predao meč BTomašu Berdihu zbog problema sa laktom, a onda je usledila dominacija i četiri uzastopne titule, uz pauzu 2020. godine.

Još neverovatnije z vuči da je poslednji meč na Centralnom terenu izgubio pre 10 godina kada ga je u finalu nadigrao Endi Marej 2013, gofine i da od tada ne zna šta je poraz na najvećoj sceni.

Zbog toga i nije čudo što ga se svi plaše kada dođe najveći turnir na svetu i što je apsolutno prvi favorit.

UDARNA VEST.rs (NovaSport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare