JUTRO NAKON VOJNE POBUNE U RUSIJI: Vagnerovci napustili Rostov na Donu, otvoreni prilazi gradovima

Noć u Rusiji navodno je protekla mirno, a stižu izveštaji da su snage Vagnera napustile Rostov na Donu.

Nakon veoma napete subote, lokalni mediji sada javljaju da su ograničenja na putevima ukinuta, a prilazi gradovima otvoreni.

Podsećanja radi, kada su Vagnerovci iz Rostova krenuli ka Moskvi ruske vlasti su zatvorile puteve u pokušaju da zaustave njihov marš.

Sinoć je šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin snimljen kako napušta sedište Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako Prigožin, koji je prethodno najavio pobunu protiv ruskog vrha i pokrenuo marš svojih boraca prema Moskvi, odlazi automobilom.

Prethodno je Prigožin, nakon razgovora sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, rekao da je naredio svojim borcima koji su u konvoju napredovali ka Moskvi da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće.

„Želeli su da rasformiraju Vagner. Za dan smo stigli na manje od 200 kilometara od Moskve. Za to vreme, nismo prolili ni kap krvi naših boraca. Sada je trenutak kad može doći do krvoprolića.
Shvatajući svu odgovornost za činjenicu da će se proliti ruska krv, okrećemo vojsku i odlazimo u suprotnom pravcu u naše baze“, rekao je Prigožin.

Tokom noći oglasio se guverner Rostova Vasilij Golubev, koji je rekao da su Vagnerovci napustili grad.

„Zahvalan sam svima koji su u ovim vanrednim uslovima obezbedili dobro koordiniran rad sistema za održavanje života u prestonici Dona i širom Rostovske oblasti“, rekao je on.

Noć u Rostovu protekla je mirno, a saobraćaj na ulicama grada je već nakon ponoći normalizovan.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare