ALKARAZA PITALI O VELIKOJ BORBI SA ĐOKOVIĆEM: Španac bi da osvoji Vimbldon, sad je na korak od prvog mesta, evo kako je odgovorio

Španski teniser, Karlos Alkaraz, ima veliku priliku da se vrati na prvo mesto ATP liste, o čemu je pričao pred odlučujući meč.

U polufinalu turnira u Kvinsu Alkaraz je pobedio Sebastijana Kordu rezultatom 2:0 (6:3, 6:4), a u borbi za trofej igraće protiv Aleksa de Minora koji je u dva seta bio bolji od Holgera Runea.

Ukoliko osvoji titulu u turniru koji služi kao priprema za Vimbldon, Španac će ponovo doći na prvo mesto ATP liste pošto će imati 80 bodova više od Novaka Đokovića.

– Čeka me veoma težak meč. Aleks igra dobro, sa mnogo samopouzdanja, pobedio je Runea. Uzbuđen sam što ću igrati svoje prvo finale na travi – rekao je Alkaraz i dodao:

– Iznenadio sam sebe nivoom na kojem igram sada i time kako se osećam na terenu. Nisam očekivao da ću doći do ovog nivoa za samo šest dana. Došao sam samo po iskustvo, da treniram i da igram, i nisam očekivao da ću igrati u finalu. Osećam se kao da godinama već igram na travi.

Prokomentarisao je ukratko i borbu za prvo mesto.

– To je dodatna motivacija za mene. Tokom meča ne razmišljam o tome, ali daje dodatnu energiju saznanje da mogu da budem broj jedan i prvi nosilac na Vimbldonu. To je za mene i dalje san, Novak i ja imamo divnu borbu za tu poziciju – poručio je Karlos Alkaraz.

Naredne nedelje igraće se turniri u Majorci i Istburnu, a zatim sledi početak Vimbldona, 3. jula.

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje titule, a pre polufinala u Kvinsu, Alkaraz je najavio da će u jednom trenutku svoje karijere osvojiti grend slem u Londonu. 

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare