U MOSKVI NA SNAZI PROTIVTERORISTIČKI REŽIM: Ograničeno kretanje, praćenje telefonskih razgovora, ograničavanje komunikacija…

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin potvrdio je „protivteroristički režim“ u gradu i proglasio ponedeljak „neradnim danom“ On je rekao da je u gradu proglašen „kontrateroristički režim“, navodi se u saopštenju. „Situacija je teška. U cilju minimiziranja rizika, ja sam, u okviru operativnog štaba, odlučio da ponedeljak proglasim neradnim danom – sa izuzetkom organa vlasti i preduzeća neprekidnog ciklusa, vojno-industrijskog kompleksa, i gradske službe“, rekao je Sobjanin u Telegramu.

„Molim vas da se što više uzdržite od putovanja po gradu. Moguće je da će na pojedinim područjima i na pojedinim putevima doći do blokade saobraćaja. Prema rečima Sobjanjina, moskovske gradske službe su u stanju pripravnosti. Protivteroristički režim uključuje, ali nije ograničen na:

– provere dokumenata – pojačana zaštita javnog reda – praćenje telefonskih razgovora – ograničavanje komunikacija – ograničavanje kretanja vozila i pešaka na ulicama, prenosi Kurir.

Ruski državni mediji RIA Novosti javili su u subotu da su mere bezbednosti pojačane na više mesta na moskovskom obilaznici. Kontrolni punkt sa bacačem granata i oklopnim transporterom postavljen je na izlazu sa moskovskog kružnog puta u rejonu Jaseneva i u toku je provera vozila, navodi RIA. Ranije u subotu, Ruski nacionalni komitet za borbu protiv terorizma najavio je uvođenje „režima protivterorističke operacije“ u Moskvi, kao iu Moskovskoj oblasti i Voronješkom regionu.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare