Šapić i srpski patrijarh Porfirije obišli zonu folklora u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“

Nakon posete zoni folklora gradonačelnik je obišao umetničku zonu u Studentskom parku, a potom zonu video igara u TC „Rajićeva“


Gradonačelnik Aleksandar Šapić i srpski patrijarh Porfirije obišli su zonu folklora u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice” gde su zajedno uživali u programu kulturno-umetnička društva.

Gradonačelnik je zahvalio srpskom patrijarhu Porfiriju i Srpskoj pravoslavnoj što je, kako je rekao, zajedno sa nama u svemu ovome i podsetio da je samo pre nekoliko meseci zajedno sa Patrijarhom ispred Hrama Svetog Save najavio ovu manifestaciju.

Danas smo sa svojim Beograđanima i sa svima onima koji su došli u naš grad da na jedan poseban način za naše društvo pokažemo da porodica jeste nukleus svega, da od nje sve potiče i da je teško danas sačuvati tradicionalnu porodicu. Moramo da činimo sve da sačuvamo jedni druge, pokažemo ljubav prema svojim najbližima da ne zaboravimo odakle smo svi poitekli i nastali bez obzira na sve različitosti – rekao je gradonačelnik.

On je naveo da građani svih generacija mogu u ova dva dana da uživaju u velikom broju programa te da će se sama manifestacija menjati i da će je građani oblikovati vremenom.

Patrijarh Porfirije zahvalio je gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Gradu Beogradu na ideji da se organizuje jedna ovakva manifestacija kao što su „Beogradski dani porodice” i naglasio da je jedan narod čitava jedna porodica.

– Kakva će ta porodica biti zavisi od mnogo faktora, ali najviše zavisi od toga kakva je porodica u užem smislu jer ukoliko je porodica zdrava, funkcionalna i ukoliko u njoj pojedinac izrasta u zdravu i zrelu ličnost samo tako može biti sebi na korist ali isto tako i drugima na ponos i na korist. Veoma je važno da posećujemo brigu porodici i da se trudimo svako sa svog aspekta da nam porodica bude funkcionalna i što je moguće zdravija jer samo tako možemo biti sigurni da ćemo imati dobro funkcionalno društvo i držav. Svako kao ličnost ima svoj posebni pečat i samo u slobodi čija je granica ljubav može da se razvija kao ličnost koja obogaćuje one sa kojima živi. Veoma je važno da porodica bude ne samo centar interesovanja u svakom društvu nego i centar posećivanja brige i pažnje u najvećoj mogućoj meri. Zdrava porodica podrazumeva zdravo društvo – poručio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da bez porodice nema života i poručila mladima da se vole, da nauče da prave kompormise da bi porodica mogla da optane.

Nakon posete zoni folklora gradonačelnik je obišao umetničku zonu u Studentskom parku, a potom zonu video igara u TC „Rajićeva“.


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare