OVO JE NAJTUŽNIJA SLIKA POPLAVA U SRBIJI: Više od godinu dana trebaće da se izgradi novi most preko Zapadne Morave u selu Mrčajevci (FOTO) 

Nakon što se srušio most preko Zapadne Morave koji povezuje sela Mrčajevci i Mršinci pristupilo se hitom reševanju ovog problema. Odmah je naglašeno da ne postoji mogućnost nekog prelaznog rešenja, već mora biti izgrađen novi most. Predstavnici gradske vlasti obavili su razgovore sa predstavnicima Vosjke Srbije i Srbijavoda i za sada, kako je istakao gradonačelnik postoje tri opcije kako bi se u najkraćem mogućem roku opet obezebedila najbliža saobraćajna veza za meštane tog kraja, prenosi Informer.

– Jedna od opcija jeste da se grade nove konstrukcije nizvodno nekih 400 metara ili uzvodno takođe 500 metara. To će inženjeri odlučiti, imamo mogućnost od 35 metara raspona i to će biti manja nosivost do 4 tone, za traktore, pešake i putnička vozila. On je potreban zbog mnogo posla koje očekuje meštane tokom leta i jeseni, jer se velika većina bavi poljoprivredom. Sam projekat i izgradnja mosta ne može se završiti pre godinu i po dana, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Srušeni most već je u prethodnimpoplavama bio otešećen i zabranjen za saobraćaj teratnjicama preko dve tone od novembra prošle godine. Međutim, prema tvrrdnjama meštanama mnogi su se o tu zabranu oglušili.

– Odmah smo nakon tog prvobitnog oštećenja na mostu se obratili nadležnima i grad Čačak je od resornog ministarstva dobio 500 miliona dinara. Od tog novca urađen je projekat rekonstrukcije, a izvođač radova obavio je sve neophodne pripreme za sanaciju i čekao da vodostaj Zapadne Morave opadne kako bi radovi na rekonstrukciji mogli da počnu. U međuvremenu, most se urušio. Dobićemo dodatna sredstva za izgradnju novog mosta, naglašava Todorović.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare