Rodžer Federer odgovorio na pitanje koje je dugo izbegavao: Da li je Novak Đoković najbolji ikada?

Posle osvajanja 23. Grend slem titule na Rolan Garosu, mnogi su došli do zaključka da je Novak Đoković zatvorio trku za najboljeg svih vremena i da je ona rešena. Svoje mišljenje o GOAT situaciji dao je jedan od najboljih igrača svih vremena i nekada veliki Novakov protivnik – Rodžer Federer.

Švajcarac se penzionisao prošle godine i sada je van tenisa, pošto se bavi nekim drugim stvarima. 

Ali, sada se Federer pojavio na ATP turniru koji je osvajao najviše puta u karijeri, a to je ATP turnir na travnatoj podlozi u Haleu. 

Desetostruki šampion došao je na tridesetogodišnjicu ovog turnira u Nemačkoj. 

Tamo ga je dočekalo pitanje, da li je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena? 

 – Teško je utvrditi. To je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Jednom sam pitao prijatelja: ’Šta je teže, osvojiti Vimbldon sa 17 godina kao Boris Beker ili osvojiti Rolan Garos sa 36 kao Novak?’ Ne znam, rekao je Rodžer. 

Đoković sada ima tri Grend slem titule više od njega i jednu više od Nadala. 

 – Neverovatno. Ono što je postigao je nešto ogromno, rekao je Federer. 

Ni prvi ni poslednji put da se ogreše o Novaka Đokovića, ali navijači ovoga puta nisu hteli da ćute niti su se snebivali da ukažu na bruku Vimbldona koji je izostavio najboljeg tenisera u istoriji praktično iz cele reklamne kampanje. Nakon bure u javnosti slavnom turniru nije preostalo ništa drugo nego da nepravdu ispravi, a Đoković će im već na svoj način pokazati koliko su pogrešili.

Ne postoji objašnjenje za to što Đoković nije deo promocije ovog grend slema, jednostavno – kao najbolji koji je ikadao prebacivao lopticu preko mreže, kao prvi teniser sveta, aktuelni šampion i igrač koji je sedam puta osvajao trofej na vimbldonskoj travi ne postoji čovek koji više zaslužuje da se tu nađe i koji bi bio bolja reklama, ali… Kada se neko vodi drugim ciljevima sve ovo, kao što vidimo, može da se zanemari.

Kada su navijači videli da se na snimku ne pojavljuje, odnosno pojavljuje se na sekund, pa potom da ga nema ni na ovogodišnjem posteru „drvljem i kamenjem“ su udarili po organizatorima turnira, koji su morali da reaguju.

Nisu imali izbora u Londonu, kako bi sprečili veću bruku, odlučili su da na promotivnu fotografiju na društevnim mrežama, na kojoj su Pit Sampras, Rodžer Federer i Karlos Alkaras, dodaju i prvog tenisera sveta.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare