„NOVI MOSTOVI U MRČAJEVCIMA I ADRANIMA“ Vesić: „Vojska je na terenu, planira da postavi ponton“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se od ranije znalo da je most, srušen pod naletom bujice, koji je spajao Slatinu i Mrčajevce, bio u lošem stanju i da će biti potrebno do godinu i po dana da se izgradi potpuno novi.

Vesić kaže da je opština Čačak još 7. novembra prošle godine zabranila korišćenje tog mosta za sve automobile koji su teži od tri tone.

Ministar je za RTS naveo da je prošle godine Vlada Srbije opredelila 500 miliona dinara za rekonstrukciju tog mosta i da će sada biti osiguran novac koji nedostaje za izgradnju novog.

– Vojska je odmah izašla i oni sada izviđaju mogućnost da postave pontonski most kako bi građani koji tu žive mogli da koriste prelaze traktorima. Projektovanje mosta će sigurno trajati tri do četiri meseca, posle toga mora da se krene u izgradnju. Znači to je jednu godinu, godinu i po dana da se izgradi potpuno nov – rekao je ministar.

Vesić je najavio da rušenje mosta u Adranima počinje od ponedeljka, prenosi Blic.

– Ovaj most se ruši već od ponedeljka, samo treba neke instalacije da se uklone. Tako da imaju četiri meseca, pošto je to mnogo manji most, lakše je da se to završava. Za četiri meseca će vratiti potpuno nov most – poručio je Vesić.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare