Bizaran tekst na hrvatskim medijima, „osporavaju“ poreklo Novaka Đokovića: „Njegov deda je uvek govorio da je Hrvat ili Jugosloven, jer Srbi nikad nisu bili“ 

Zdenko Žagar, deda Novaka Đokovića, stao je jednom prilikom na kraj nagađanjima o nacionalnosti Dijane Đoković. Dijana Đoković je iz Vinkovaca, poreklom je Hrvatica iz Slavonije, gde su rođeni njeni roditelji, koji su se preselili u Beograd, gde su se venčali i gde je rođena Novakova majka.

Đokovićev deda, Zdenko Žagar, svojevremeno je govorio na ovu temu u hrvatskim medijima. 

– Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla, rekao je Žagar. 

U Hrvatskoj se često raspravlja na ovu temu, kog je porekla i koje je nacionalnosti Dijana Đoković. Tako je i sada, posle 23 grend slem titule, pošto se u „Večernjem listu“ pojavio tekst pod naslovom: „Objašnjeno porijeklo Novaka Đokovića: ‘Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikad nismo bili“. U istom se navodi da je Novakov otac Srbin, a majka Hrvatica, prenosi Blic sportal.rs

Što se Novaka tiče, za njega nema dilemu. 

– Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gde je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja – poručio je Zdenko. 

On dugo nije u kontaktu sa Dijanom jer se razveo od njene majke. 

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare