„Prvi put ikada, čestitam Nikoli Jokiću“ Predsednik SAD se direktno obratio Srbinu

Američki predsednik Džo Bajden čestitao je danas Denver Nagetsima i najkorisnijem igraču finala plej ofa Nikoli Jokiću osvajanje titule šampiona NBA lige.


 – Čestitam MVP Nikoli Jokiću, treneru (Majku) Malounu i celom timu Nagetsa na donošenje njihove prve titule šampiona NBA u Mile High City, napisao je Bajden na Tviteru. 

Prvi put u svojoj istoriji Denver Nagetsi su osvojili titulu šampiona NBA lige, a najzaslužniji za to što je trofej „Leri O’Brajan“ posle 47 godina čekanja stigao u glavni grad Kolorada je srpski reprezentativac Nikola Jokić, kome je pripao i trofej „Bil Rasel“, namenjen najkorisnijem igraču finala plej-ofa, prenosi Blic sportal.rs
Finalnu seriju okončao je sa prosekom od 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 ašistencije. Jokić je četvrti Evropljanin u istoriji, koji je proglašen za MVP-ja finala, posle Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Grka Janisa Antetokumpa. 

Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare