Zvanično: Srbija dobila i drugog NBA trenera!

Srbija je zvanično dobila drugog glavnog trenera u istoriji NBA lige, pošto je Darko Rajaković promovisan u novog šefa struke Toronto Reptorsa.

Ono što je i bilo najavljivano, dobilo je potvrdu. Rođeni Čačanin (44) preuzeo je franšizu iz Kanade i na taj način postao naš drugi glavni trener u NBA, posle Igora Kokoškova, prenosi Blic sportal.rs

Rajaković je na klupi Reptorsa nasledio Nika Nursa koji je doneo istorijski prsten 2019. godine.

– Postati član i voditi vrhunsku organizaciju poput Reptorsa je ono na čemu radim kroz celu svoju prfesionalnu karijeru. Neverovatna je prilika pridružiti se franšizi koja pruža podršku, fantastičnom bazom navijača i sjajnim igračima. Radujem se putu koji je pred nama, na kojem ćemo raditi na ostvarenju naših ciljeva, a to su razvoj, prvenstvo i plej-of – rekao je Rajaković.

Srpski strateg je karijeru počeo u mlađim kategorijama Borca i Crvene zvezde, potom je otišao u španski Torelodones, a od 2012. godine je u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Prvo je dve godine bio trener razvojnog tima Oklahome, a potom pet sezona pomoćni trener Siti Tandera. Zatim je jednu sezonu istu poziciju imao u Finiks Sansima, da bi prethodne tri sezone bio u Memfis Grizlisima.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare