UBICA PRIZNAO DA JE LIKVIDIRAO LUKU ŽIŽIĆA, A OTAC UBIJENOG TVRDI! Deset ljudi umešano, a dvojica su nalogodavci 

Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva kome se u Višem sudu u Beogradu sudi za ubistvo Luke Žižića (37) priznao je zločin, piše Informer.

On je na suđenju održanom u ponedeljak priznao da je 28. aprila 2022. godine u kafiću „Ritual“ ubio Luku Žižića, izjavio je saučešće porodici svoje žrtve i rekao da se kaje, ali je negirao da je ugrozio druge goste kafića. Milašinović je objasnio da kada su gosti videli da drži pištolj svi se se sagli ili zaklonili i on je prišao blizu žrtvi kada je pucao.

Nakon ovih izjava Milašinović je odbio da dogovara na druga pitanja, a nakon njega svedočio je Milovan Žižić otac ubijenog Luke koji je rekao da je sproveo privatnu istragu i objasnio da je u ubistvo njegovog sina bilo umešano deset ljudi. 

– Uključeno je bilo deset ljudi, a nalogodavci su Srđan K. i Marko Đ. i njihova patološka mržnja od pre 17 godina. Moj sin je živeo čisto i nije imao dodira sa kriminalom i narko svetom – izjavio je Milovan Žižić.

Inače tokom istrage ubistva Milovan Žižić je u tužilaštvu već objasniio da iza ubistva njegovog sina stoji Srđan K. navijač Partizana, koga je Luka koji je bio navijač Crvene zvezde tokom jednog navijačkog sukoba pretukao. 

Podsetimo Luka Žižić ubijen je 28. aprila prošle godine u kafiću „Ritual“, koji je držao na Novom Beogradu. Ubica je kobnog popodneva ušao u kafić obučen u radnički kombinezon, sa kačkeotm na glavi i sa maskom preko lica i zamolio da ode u toalet, Lukin brat Vukan koji je u tom trenutku radio za šankom mu je to dozvolio. Ubica je posle toga izašao iz kafića, a onda se minut, dva kasnje vratio i sa pištoljem u ruci prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižić i pucao u njega. Na ubicu su odmah skočili Lukin prijatelj i brat Vukan, koji su ga pretukli, skinuli mu masku i kačket i oteli mu pištolj, ali on im se otrgao i pobegao električnim trotinetom. Sigurnosne kamere su mu snimile lice i Stefan Milašinović je nekoliko dana kasnije uhapšen u okolini Kraljeva.

On je sada optužen za teško ubistvo Žižića, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Trenutno se pored Milašinovića sudi i Jovanu Ugrenoviću za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, a on je negirao da je pomogao ubici i rekao je da je samo iznajmio kolibu u kojoj je ovaj uhapšen i da nije znao da se on skriva jer je izvršio ubistvo. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare