UŽIVO, ĐOKOVIĆ – ALKARAZ: Finale pre finala i meč sezone! Ceo svet je čekao SUDAR TITANA u borbi za finale 

Treći teniser sveta, Novak Đoković, za finale Rolan Garosa igra protiv Karlosa Alkaraza (14.45 časova).

Pred Srbinom je izuzetno težak zadatak, daleko teži od ostalih kada je reč o ovogodišnjem Rolan Garosu, ali i ovoj sezoni uopšte.

Prvoplasirani na ATP listi igra fantastičan turnir i dominantno je stigao do polufinala. Osim meča protiv Tara Danijela koji je uspeo da osvoji set, sve protivnike je ekspresno razbijao u tri seta.

Posebno impresivan je bio u četvrtfinalu protiv Stefanosa Cicipasa koji nije znao šta ga je snašlo tokom duela protiv Španca.

Novak Đoković
foto: Mylene Deroche / imago sportfotodienst / Profimedia

Sa druge strane, imao je i Novak svoje momente, posebno u poslednja dva meča. Protiv Huana Pabla Variljasa je odigrao fantastično, dok je protiv Karena Hačanova imao sporiji početak, odnosno slabija dva seta, ali kada je drugi osvojio u taj-brejku (bez izgubljenog poena), zaigrao je tenis blizu najboljeg pa je Rus brzo sklonjen s terena.

Da Đokoviću neće biti lako govori nam i pogled na sajtove kladionice koje su kao retko kada srpskog tenisera stvaile u podređeni položaj, pa ulog na pobedu Alkaraza potencijalno donosi znatno manji novac nego što je to slučaj sa pobedom Novaka.

Karlos Alkaraz
foto: EPA/Yoan Valat

Đoković i Alkaraz do sada su odigrali jedan meč nakon kojeg je pobedu slavio Španac. Bilo je to u polufinalu mastersa u Madridu 2022. godine kada je Alkaraz napravio preokret u tri neizvesna seta 7:6(7:5), 5:7, 6:7(5:7).

Ovaj meč bitno će uticati na trku za prvo mesto na ATP listi, s obzirom na to da bi Novak titulom u Parizu uspeo da se vrati na teniski tron i da Alkaraz ima priliku da poveća prednost u odnosu na Srbina i ostale rivale.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare